BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

~~WELCOME !!!~~


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, 20 April 2013

ORANG CUTI KAMI BELUM TENTU


Awal mula pertama mula...

*keluhan berat...
sapa suruh jadi tentera...kalau x mahu crik penyakit
lebih baik duk dirumah...
#potongan lagu PT ( physical training)

baru merasakan 5 hari duk di rumah...
after last pay...perrr... utk internal exam kat uitm
saya kene lalui satu lagi external Exam P
professional exam for actuary..
USD 150 = RM 470
diakhir final ..kami perlu hadir utk intensif klz tuk student yg amek this paper...
kami hanya 10 org shj batch kami yg terlibat...

bukan senang nk jadi senang ....
saya sorg jer yg menghadapi nie dlm masa yg sama perlu hadir
untuk Latihan Berterusan as Kadet PALAPES UiTM...
2 dalam satu masa...
bijak handle masa 1 minggu..dan perlu cover lagi 3 minggu tuk study paper P plak

Saya perlu berkorban....
x pe lagi sikit jeeee...~~
insyallah semuanya berjalan dgn lancar...
saya harapkan saya PASS EXAM P nie... Aamiin :)

Tekanan yang hadapi ....
membuat kan saya matang menguruskan masa..
dan kekadang perlu ke saya lakukan semua nie~~
#mengenang nasib...

Dalam Hidup nie x de yg mudah utk jadi senang...
Tuk kawan2 yg kat luar sne...
jgn mudah berputus asa...
kerna ada yg lagi susah tuk lalui dlm hidup nie...
hadapi masalah tersebut dan ambil nye sebagai cabaran



Thursday, 18 April 2013

MAJLIS PERKAHWINAN KAKAK PERTAMA



Assalamualaikum...
awal mula pertama mula....
bersarang kembali blog nie...
before tuk latihan berterusan as Kadet PALAPES...(senior) *wahhh seram...

baru2 nie kakak pertama saya baru melansungkan perkahwinannya...
pada 10 FEBRUARI 2013...
beralamat No 284 Jalan Usaha 22 Taman sri Lambak Kluang Johor...
(rumah ku syurga ku)

disebabkan hal yg x dpt di elakkan...
saya terpaksa balik lambat sedikit....
sampai rumah semua kellengkapan sudah siap tunggu tuk hari persandingan saje...

Disebabkan Majlis pertama..agak meriah jemputan nyer yg x lekang dgn tetamu...
Alhamdulillah....semua berjalan lancar....huhhuh~

hantaran..waktu pagi2..

bersama kakak

Adik beradik ayah saya

sewaktu majlis nikah

Makan berdamai

Keluarga saya





Majlis Khatam Al quran

bersama Bonda saya.. <3


Meja Makan berdamai siap dipasang
Waktu saya belum agy...huhuhu~
makcik2 dgn jiran2 x sabar sgt nk tgok saya bersanding plak.....
tunggu masa jerkk...ada jodoh...ada la...
Congratz along... da kecapi alam perkahwinan...

Tuesday, 15 January 2013

HAPPY ANNIVERSARY YG ke-2

Assalamualaikum..
Alhamdulillah sudah hampir 2 tahun saya tinggal kan pra diploma UTHM 1st batch 2011...
genap hari niey.. 16 january..tarikh kami ..
sewaktu hari orientasi..
                                    Flashback semula...
time ni kami x kenal satu sama lain..melainkan roomate kami...
dunia masa itu berubah ...
culture shock lepas spm troz msok universiti..
wahhhh hebat...wahhh...wah..hebat..hebat...
masa nie la saya bukan budak sekolah agy =)

ramai kawan saya dkt sini...
terutamanya seksyen 1..bha, asreen,husna,fatin, fazyha nasha, amri, jurai, dayah, shalinda, syikin DLL..
suka dan duka ..gelak dan ketawa.. bersama-sama...
rindu kenangan nie~
seksyen 1

masa perpisahan:
sekejap saja kami bersama2 ..
kami terpaksa berpisah demi kerjaya dan cita2 ..
siapa yg teruskan uthm ..dan mahu bidang lain..
sayu hati ..itu kali terakhir kami berjumpa..
masing2 sibuk dgn tanggungjawab mereka..

DOAKU, semoga kalian berjaya dalam hidup mu... membina masa depan yg gemilang...
terima kasih ... semoga Allah memberi kesejahteraan kpd korg semua..

majlis konvokesyen..pra diploma UTHM 2011

Ukhuwah Fillah Abadan Abada <3
BUAT SAHABAT2 ku...

Tuesday, 23 October 2012

DUHAI HATI =)

Hati wanita biasalah~
mahukan pasangan yg sempurna~
bagi saya..cukuplah agamanya..
iman nya..dia boleh bimbing saya...
saya x pandai memilih...

bila lihat ramai rakan2 yang bersama pasangan mereka...
rasa cemburu..tapi saya memang x reti..
saya terlalu sibuk dgn kerja..kerja..kerja..
saya suka membz kan diri supaya masa saya terguna dgn perkara berfaedah...

kaum adam...mereka insan yg terbaek..
bagi saya biarlah dia datang jumpa saya
klo benar dia mahukan saya...
jika jodoh kami ada~

saya mahu fokus on study...
dan paling penting mahu ikut perintah ALLAH...
dan saya serahkan semua pada NYA

kerjaya yang mahu saya bina nnty..
bila saya da der kerjaya  sendri..
saya nak jadi contoh dan model utk bakal anak2 saya..
INSYALLAH...
Cinta KERANA AGAMANYA~

KALAU BENAR DIA UNTUKKU SATU KANLAH HATINYA DENGAN HATIKU =)

ANNUAL CAMP!!

"Orang Cuti Kita Belum Tentu"
sediyh pown ada..raya korban kali nie di sambut tanpa keluarga di sisi
di sebabkan kerja memanggil..terpaksa redha..
saya cuma org bawah jer~
pa pe pown persiapan tuk annual camp
dari segi mental dan fizikal
latihan utk intermediate makin mencabar
btw...
saya da masak before raya aidiladha...
masak ketupat ..merasa gak la..
x la kempunan nnty kat sne..heheheh


sebenarnya takut sebab camp kali nie agak tough ckit..
mampu ke saya lalui nyer..
Ya ALLAH kuat kan hamba nie...
masa kami latihan nnty maybe result tuk sem 3 kluar
berDUPDAB gak jantung nie..takut punya pasal~..heheh...
aisehhhhh~
rindu buat teman2 di kg halaman..
cuty x brpe lama da der camp..
nie pilihan saya nak wat cm ner...
INSYAALLAH der hikmah..

semoga selamat semuanya~~


Sunday, 8 July 2012

Sahabat

aku rindu pada dia
sahabat....
time ku cerita masalah ku..dia sudi mendengar dan memberi ku nasihat...
awak..terima kasih....
saya rasa disayangi dan diberi perhatian...


Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Sahabatku.

#ssetiap kali ku akan teringat diri mu..terima kasih walau hadir dlm hidup ku sebentar...
tapi amat bermakna dan memberi kesan...
persahabatan kekal ke akhirnya...














Thursday, 7 June 2012

PROMOTION ROTU BATCH 34

Assalamualaikum...
yeahhh!!!
saya blik uitm melaka pada hari ahad 3/6/2012...
untuk preparation promotion batch 34
wahhh...mmg best blik awal..dpt story2 dgn skuad yg da 2 bulan x jumpa..
satu mlm x tidow..duk story2...gelak2...mmg puas..
x berhenti2...hahhahahahah

rutin harian pergi Markas Palapes..
bersihkan markas...
tapi makanan de sponsor...so xyah kluar duit ...
nmpk x jimat kat c2...
tu yg suka...hehheheh

siapkan board

di pejabat

shooting time

angkat khemah


yeahhhh!!!!
tuh la keje kami..laki ke perempuan ke x de beza...
orders kene buat jugak...

isi pasir by my squad

papan tembak plak!!!

dewan taming sari uitm melaka

katil medan

promotion day..

shooting time

jaga bahagian makanan

adik2 part1..

tgok jer...x nak isi borang ker???? hehheh

adik jgn x isi

ha....nie bru la siswa yg mantap....brani pown..

bgoz r adik2...msok Palapes...


pameran pakaian dan aksesori


ala...adik2 masscom nie

penat nya x terkata..wat sye teringat kat senior2 sye
terima kasih ...syg senior sye...
bersyukur kerna susah payah mereka
mengambil kami
yeaaaaa... ROTU BEST!!!!!

COOPERATE, PUNCTUAL, RESPECT
wassalam =)